Блог Щепа декоративная мульча Цветная щепа декоративная от производителя

ДОМ-САД интернет магазин

интернет магазин все для ландшафтного дизайна

Цветная щепа декоративная от производителя

07.04.2021
рубрика: Щепа декоративная мульча
просмотров: 180
Мульча - це натуральний продукт, яким покривають верхній шар грунту, газонів, присадибних ділянок.



Корисні властивості

При використанні та експлуатації землі людиною в міських умовах, на ній утворюються голі, незахищені ділянки, що дуже погано позначається на зовнішньому вигляді, складі і мікрофлори грунту. Натуральна декоративна мульча допоможе впоратися з цим завданням. Вона привносить не тільки користь, але і естетичну красу ландшафтного дизайну.

Матеріали для мульчування можуть бути самими різними, в залежності від бажаного ефекту: камені, галька, декоративний пісок, хвоя, солома, щепа (природна і декоративна), деревна стружка, кора, кедрова шкаралупа і лушпиння, і багато іншого.

Перевага кори, тріски і шкаралупи перед каменем, гранітом, щебенем та іншими подібними матеріалами в тому, що кора і тріска зменшує ризик ущільнення грунту, покращує фізико-хімічні характеристики верхнього шару грунту, активізує розвиток корисних для рослин мікроорганізмів. Завдяки пористій структурі, натуральна мульча підтримує зволоженість грунту в посушливі періоди. Також ці природні матеріали для мульчування підтримують температурний режим: захищають грунт від переохолодження взимку, перегріву і активного сонячного впливу влітку, вирівнюють добові коливання температури восени та навесні, затримує ріст бур'янів. Земля під природними матеріалами дихає, пропускає повітря і воду. Натуральна мульча збагачує грунт киснем, даючи вільний доступ повітря до грунту і регулює її кислотність.

Мульча з хвойних порід дерев володіє багатьма корисними властивостями:
  •     винятковий гарний зовнішній вигляд
  •     антибактеріальну дію: в них не живуть жучки-шашелі. Завдяки цій властивості немає необхідності хімічної обробки при виробництві деревини і кори, в той час як інші породи піддаються гниттю
  •     містять антиоксиданти - речовини, які допомагають організму в боротьбі проти старіння і виникнення різних захворювань, особливо в умовах стресу, забрудненого середовища, радіації.
  •     протягом усього терміну експлуатації модрина сибірська і ангарская сосна випаровують природні флавоноїди, які, потрапляючи в дихальні шляхи людини, запобігають вірусні і простудні захворювання
  •     сибірська модрина і ангарская сосна ростуть в екологічно чистих районах, завдяки чому в них не міститься алергенів
  •     кора і тріска цих порід дерев стійка до гниття і цвілі
 

Мульча володіє не тільки корисними, а й декоративними якостями.


Завдяки яскравій кольоровій гамі можна урізноманітнити Ваш сад, лужок, дитячий чи спортивний майданчик, парк, клумбу, газон і т.д.

При виробництві кольорової декоративної тріски застосовуються тільки натуральні стійкі нешкідливі барвники. Сучасні кольору - екологічно чисті матеріали з багатою гамою яскравих відтінків і природних теплих тонів, які створять здорову природну, затишну атмосферу.

Ще однією перевагою шкаралупи, кори та трісок хвойних сибірських порід є те, що така мульча довго не перегниває, що не скажеш про солому і схожі матеріали. По весні можна досипати певний шар. Всього ж для мульчування і для декоративних цілей досить шару кори або тріски товщиною 6 - 8 см. Через кілька років нижній шар природним чином перетвориться в натуральне органічне добриво.
застосування
 

Мульчування необхідно незахищеній поверхні грунту для її відновлення або для приховування її недоліків.


Мульчу можна застосовувати на садовій ділянці, дачі, дитячої та будівельних майданчиках, в парках, скверах, квітниках, рокарії, альпінаріях, зимових садах, по берегах водойм, басейнів, для кімнатних рослин і багато де ще для поліпшення зовнішнього вигляду грунту і її складу.

На відміну від каменя і гравію кора, шкаралупа і тріска може використовуватися як газон. По такому газоні м'яко і приємно ходити. Догляд за ним зводиться до мінімуму: не потрібно косити, поливати

Оставить комментарий